POKLIČITE NAS 02 / 609 71 51

-15%
Akumulator FULBAT YT9B-4

Akumulator FULBAT YT9B-4

Šifra:
F YT9B-4
Stara cena z DDV:
53,99 €
Popust:
15 % ( 8,10 € )
Cena z DDV:
45,89 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Primeren akumulator lahko poiščete v najnovejšem FULBAT spletnem katalogu. S klikom na eno izmed spodnjih slik, se vam odpre spletni katalog za posamezen segment vozil.

 

               

 

Moto akumulator brez vzdrževanja FULBAT YT9B-4 ne potrebuje rednega nadziranja in vzdrževanja nivoja elektrolita, kot je to potrebno pri standardnih akumulatorjih. Namenjen je za uporabo v skuterjih, motornih kolesih, štirikolesnikih…

 

Akumulator je že tovarniško napolnjen z elektrolitom (žvepleno kislino) in pripravljen za takojšnjo uporabo. Nikoli se ne sme več odpirati in dopolnjevati z elektrolitom.

 

Akumulatorji brez vzdrževanja FULBAT so v primerjavi z enako velikimi standardnimi akumulatorji zmogljivejši, imajo višje zagonske tokove in so odpornejši na vibracije, kar posledično pripomore k zanesljivejšemu zagonu vašega vozila v vseh okoliščinah.

 

TEHNIČNI PODATKI:

Znamka in model: FULBAT YT9B-4

Dimenzije (DxŠxV): 150 x 68 x 105 mm

Napetost: 12 V

Kapaciteta: 8 Ah

Zagonski tok: 115 A

Polnilni tok: 0,8 A

Teža z elektrolitom: 3,4 kg

Položaj polov: levi + 

Garancija: 1 leto

 

Prednosti akumulatorjev brez vzdrževanja (VRLA/AGM) FULBAT v primerjavi s standardnimi akumulatorji:

 

Brez vzdrževanja: sistem rekombinacije plinov VRLA (Valve Regulated Lead Acid) omogoča, da se vodik in kisik (ki nastajata pri vsakem polnjenju in praznjenju) ponovno spajata z vodo, ki se vrne nazaj v akumulator. Ta sistem omogoča, da so akumulatorji dejansko brez vzdrževanja, kar se tiče nivoja elektrolita v akumulatorju, saj je (ob pravilnem polnjenju) izguba vode izjemno majhna.

 

Večja zmogljivost – višji zagonski tokovi: v primerjavi s standardnimi akumulatorji enakih dimenzij imajo akumulatorji FULBAT višje zagonske tokove.

 

Manjše samopraznenje: zaradi konstrukcijskih rešitev imajo akumulatorji FULBAT izjemno majhno samopraznenje in bolje ohranjajo zmogljivosti tudi po obdobju mirovanja.

 

Povečana varnost: elektrolit je vpit v posebna steklena vlakna (AGM – ABSORBENT Glass Material), zato tudi pri poškodbi hermetično zaprtega akumulatorja ne pride do nevarnega razlitja elektrolita. Vgrajen varnostni ventil se odpre le v primeru prekomernega polnjenja, da s tem prepreči možnost eksplozije.

 

Preprostejša in prilagodljivejša montaža: ker je elektrolit vpit v steklena vlakna, imamo več svobode pri namestitvi akumulatorja kot pri standardnem akumulatorju, ki mora biti vedno nameščen horizontalno.

 

Večja odpornost na vibracije: zaradi svoje konstrukcije (AGM) so akumulatorji brez vzdrževanja FULBAT bolj odporni na tresljaje iz okolice.

 

Če vozilo dalj časa ni v uporabi je potrebno akumulator obvezno občasno napolnit s polnilcem, prav tako se priporoča polnjenje tudi pred prvo uporabo.


Priporočamo uporabo polnilcev BS, FULBAT ali CTEK. V kolikor želite le testirat in analizirat akumulator pa se lahko odločite za nakup testerjev BS.

Sorodni izdelki