POKLIČITE NAS 02 / 609 71 51

Motorno olje PUTOLINE QUAD 2 1l

Motorno olje PUTOLINE QUAD 2 1l

slika

Šifra:
70296
Cena z DDV:
10,97 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Sintetično olje za dvotaktne motorje. Posebej razvito za cestne in terenske štirikolesnike. Zagotavlja izjemno čisto izgorevanje in zaščito vseh sestavnih delov motorja ter ne pušča ogljikovih ostankov na delih motorja. Njegova edinstvena formula zagotavlja optimalno delovanje motorja. Primeren je tako za sisteme z vgrajenim samodejnim dodajanjem olja kot tudi za ročno pripravo mešanice.

Priporočeno mešalno razmerje: 2-4%.

Specifikacija: JASO FC/API TC++/ISO-L-EGD

 

 

Motorno olje je ključen dejavnik v delovni dobi motorja. Je tekočina, ki zmanjšuje trenje  in obrabo med premikajočimi deli in obenem hladi motor. Opravlja tudi nalogo odnašanja umazanije, ki se ustvari pri izgorevanju. V času daljšega mirovanja zagotavlja tudi zaščitni sloj proti oksidaciji notranjih delov motorja.

 

Pri 2-taktnem motorju delujeta gorivo in olje skupaj za podmazanje notranjih delov (glavne gredi, ležajev, batnih obročkov) in hlajenje motorja. V končni stopnji se gorivo in olje uporabita pri vžigu v motorju. Mešanje goriva in olja je možno na dva načina:

ustvarjanje mešanice v rezervoarju v določenem razmerju goriva in olja, pri tem upoštevajte navodila za mešanje od proizvajalca olja in od proizvajalca vašega motorja za primerno razmerje,

ali z uporabo oljne črpalke, injektorja, ki dovaja olje iz oljnega rezervoarja olja do uplinjača, ki vbrizguje olje poleg goriva v ustrezni mešanici za namene motorja

 

Za pravilno izbiro olja, lahko preverite specifikacije, ki jih olje potrebuje v vaših navodilih ali preverite pri PUTOLINE spletnem katalogu, ki vam svetuje kakšno olje potrebujete in količino, ki jo je potrebno vliti v motor. Izberite olje, ki ustreza vsem specifikacijam, ki jih zahteva proizvajalec motorja.

 

Vsako olje se preverja več standardih, ki določa njegovo kvaliteto in specifikacije:

API (American Petroleum Institute) je oznaka, ki predstavlja, da je olje opravilo potrebno teste, da si je pridobilo oznako kvalitete olja, primerna za motorna kolesa:

  • API TC - standard za 2 taktne motorje. Preverja mazanje, vzdržljivost, saje in vžig mešanice. Olje označena s to specifikacijo uporabljajo kovinske aditive, ki lahko povzročajo saje

 

JASO (Japanese Automotive Standards Organization) je ocenjevalen standard ki predstavlja sposobnost olja, da prepreči drsenje sklopke v motornih kolesih in novo zaščite proti obrabi notranjih delov:

  • JASO FA – Najnižji standard za 2 taktna olja. Preverja podmazanje, vzdržljivost olja, začetni navor in izpušne dime.
  • JASO FB – Enaki testi kot za JASO FA, vendar morajo doseči večji standard.
  • JASO FC – Standard z enakimi rezultati kot FB za podmazanje in začetni navor, vendar ima veliko večje standard za vzdržljivost in izpušne dime.
  • JASO FD – Standard z enakimi specifikacijami kot FC, z večjo vzdržljivostjo olja.

 

ISO (International Standards Organization) je evropski standard, ki služi za testiranje kvalitete olj:

  • ISO-L-EGB – enake zahteve kot za JASO FB
  • ISO-L-EGC – enake zahteve kot za JASO FC
  • ISO-L-EGD – enake zahteve kot za JASO FD
Sorodni izdelki